Statsvetenskapliga föreningen i Uppsala

Föreläsning om klimatomställning

Öppen föreläsning – sprid gärna informationen!

Klimatomställning – en utmaning för våra politiska institutioner

Klarar våra politiska institutioner av att genomföra en klimatomställning? Vad innebär en omställning för ekonomisk tillväxt, välfärd och vår syn på frihet?

Trots klimatkris dröjer en omfattande klimatomställning av samhället. En omställning kräver nya synsätt och påverkar både värderingar och beteenden. Är den politiskt möjlig att genomföra? I denna föreläsning utforskar Staffan Laestadius det politiska landskapets förmåga att hantera klimatutmaningarna och omställningens ekonomiska och sociala konsekvenser.

Staffan Laestadius är professor emeritus i industriell utveckling vid Kungliga Tekniska högskolan och författare till böckerna ”Klimatet och välfärden” (2013), ”Klimatet och omställningen” (2018), ”En strimma av hopp: Klimatkrisen och det postfossila samhället” (2021) och ”Större än du nånsin tror: Klimatkrisen och den nödvändiga omställningen” (2023).

Tid: 8:e april kl 18.15

Plats: Lewinsalen (rumsnummer 3576), plan 3, statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet, Östra Ågatan 19, Uppsala

Arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet i Uppsala

Statsvetenskapliga Föreningen i Uppsala